Novi Sad
11.04.2024.
14:15 > 17:32
Stambeni blok koji će se graditi na području između Sajlova i Veternika, zbog čega se i menja Plan generalne regulacije ovog područja, ponovo je na javnom uvidu.
  • Svetlana

    12.04.2024 20:28
    Plan katastrofa
    Uzas i sramota! Koji plan. Na tom pojasu prema Sajlovu bio je predviđen novi sportski centar. A baš me zanima ko će kupiti stan sa pogledom na groblje,a tu je i krematorijum,pa još je počela da se gradi nova toplana na bio gorivo.Čist vazduh,nema šta! Pojas bez zelenila i nekadašnjeg drveća.A pruga u ulici Obačića Rada još uvek stoji,evo tako već 40 godina od kad su obećali da je izmeštaju! A narod se lomi prelazeći preko nje,malo malo ode neka štikla,neki zglob,točak od bicikla...
  • da pitam

    12.04.2024 14:27
    Zna li se od koga je sadašnji vlasnik kupio to zemljište. Kako se vidi to je jedna parcela. Može li se znati?
  • iguman

    12.04.2024 12:45
    Ajd' u 100 marke da to neće biti nista.
    To se zove predizborna laž.
  • smrad

    12.04.2024 09:47
    smrad
    smrad se siri Veternikom da nije neka experimentalna nukloelektrana ,Tito je vio CAR
  • @Sabahudin

    12.04.2024 09:45
    Omerović
    Oni koji sidju iz sume ili izrone iz blata i zasednu u vlast i biznis, misle da je grad i urbano gomila betona i asfalta. Zbog takvog stava, gradovi se sve vise zagrevaju, trosi se preko leta struje koliko i u zimskom periodu da bismo se rashladili, prilikom jacih kisa voda nema gde da se odlije, a kanalizacija ne moze toliko vode da primi, pa plivamo, jer nema zemljanih povrsina koje bi primile toliku vodu.

    U velikim svetskim gradovima normalnih zemalja su se odavno osvestili i shvatili sta zelenilo u gradu znaci, pa se sadi naveliko, podsticu male baste po krajevima... I svasta drugo. U Barseloni se to proucavalo jos devedesetih godina, pa se olimpijada iskoristila da se isprobaju sistemi fontana i zelenila i prouci koliko stepeni moze da spusti preko leta.
  • trafko,čovek iz ts

    12.04.2024 07:56
    kad je bocara u pitanju moze sve tj square gradnja ako se ne varam.
    a vi gradjani ce te sve ovo da platite.
    posto je u pitanju viseporodocno stanovanje uslov za gradjevinsku dozvoku je kanalizacija i voda. A ko ce to da finansira nego grad tj gradjani. takodje ce da finansiraju i elektroenergestsku mrezu.
  • Aleksej

    12.04.2024 07:01
    Srpska Nepismena Stranka
    "Najveća promena: Brisanje predškolske ustanove sa plana"

    Pa dobro, ovo ima smisla, mladi ljudi sve vise odlaze tako da uskoro se nece ni radjati deca.
    Ostace samo Oskar i njegovi penzioneri.
  • Sabahudin

    12.04.2024 06:16
    Omerović
    Ako nekome nedostaje zelenilo neka se preseli u Rakovac. To je selo na par kilometara od grada, ima školu i sve potrebno za život. Takođe je dozvoljeno držanje stoke tako da gospođe mogu da uživaju dok muzu krave, koze, ovce...
  • Putica

    11.04.2024 20:00
    Park u centru Veternika.
    Ni parka ni klupe, niti se zna gde je centar Veternika.Raširili ste ga na sve strane.Nemam gde decu da izvedem, da se družimo u parku, da ima česma sa vodom, mislite i na buduće generacije.Šta će mo u atarima prema Sajlovu, kakve veze ima Veternik i Sajlovo!
  • Novosadista

    11.04.2024 18:40
    Zelenilo komadic ispod vrtica!
  • Novosadjanka

    11.04.2024 18:33
    Bez vrtića
    Obrni okreni vrtića neće biti, a verovatno će se i dom zdravlja negde zagubiti.
    To što ce napraviti par terena i dečije igralište moš' misliti. A gde će ta doseljeni deca u vrtić to se pitajte.
    Takodje, brisanjem vetropojasa iz plana - nadam se da će sledeća super ćelijska oluja da sve uništi.
    Pa i vi ste uništili sve što ste mogli, sve zarad para i profita.
  • Novi Sad

    11.04.2024 18:26
    Bocara menja ko zna koji plan
    sam sebi..Kupi plac kao livadu i onda livada postane parcela za zgrade..Umesto da se u buducnosti groblje siri ono ce zbog ovoga morati da stane a ti stanovi ce imati pogled na groblje..Neka urbanisti objasne razlog zbog cega ovo rad i koja je logika ovog posla..To novinari treba da pitaju Miladinovica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna